Artvin İstanbul Bazaar

Türkiye’nin ilk sınır alışveriş merkezi İstanbul Bazaar açıldı. İstanbul Bazaar 1.5 milyar dolar olan bölgedeki ticari hacmi yüzde yüz artıracak.
Kuzey Yatırım tarafından 10 milyon Dolar’lık yatırım ile gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk sınır, Artvin’in de tek alışveriş merkezi olan İstanbul Bazaar, 10 Temmuz 2010 cumartesi günü kapılarını müşterilerine açtı.

Türkiye’nin en önemli sınır ticaretinin yaşandığı Artvin Hopa Sarp Sınır Kapısı’nda açılan İstanbul Bazaar, sınırdaki ticarete cevap vererek; bölgenin ticari hacmini arttırmak, her gün sınırdan geçen 15 bin kişiye kaliteli hizmet anlayışıyla alışveriş imkanı sunmayı hedefliyor.

Türkiye ve Gürcistan arasında sınır ticaretinin en önemli ayağını oluşturacak olan İstanbul Bazaar, iki ülke arasında 2007 yılında imzalanan ve bölge esnafı tarafından hala tam olarak anlaşılmayan Serbest Ticaret Anlaşması’nın sağlıklı bir şekilde uygulanması için de önemli bir yer teşkil edecek.İstanbul Bazaar’ın açılmasıyla, bölgede komşu ülkeler ve Türkiye arasındaki kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kuzey Yatırım, tarafından 1 yıl gibi kısa bir sürede inşa edilen İstanbul Bazaar’da önemli Türk markaları bir arada yer alıyor.LCW, Defacto, Koton, FLO, Mavi, Adidas, Hummel, Sabri Özel, HK Store, Gratis, English Home, Madame Coco, Belce, David Walker, Takı Shop, Anıl İletişim, Migros, Burger King, Hapitos, Trabzon Dönercisi, Sultanahmet Köftecisi, Cezve Kahve, Funnyday bu markalar arasında yer alıyor.

20 bin metrekare alan üzerine inşa edilen alışveriş merkezi aynı zamanda sağladığı 300 kişilik istihdamıyla bölgenin ekonomik anlamda kalkınması da katkıda bulunuyor.

İstanbul Bazaar, Karadeniz ve Gürcü halkına kaliteli, güvenli ve hesaplı alışverişi sunuyor.

İstanbul Bazaar Alışveriş Merkezi Künye

Yatırımcı: Kuzey Yatırım A.Ş.
Yatırım Tutarı: 10 milyon Dolar
Inşaat Alanı: 20 bin metrekare
Kiralanabilir Alan: 5 bin beşyüz metrekare.
Mağaza sayısı: 35
İstihdam Sayısı: 300
Açık otopark: 250araçlık
Lokasyon: Batum Havalimanına 30 dakika, Hopa ilçe merkezine 15 dakika, Trabzon Havalimanına 1,5 saat uzaklıkta olup, Karadeniz otoyolu üzerinde ve Gürcistan sınır kapısında Türkiye tarafındadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir