Gorcolo Peyniri

Şavşat ilçesinde ki üreticilerimizden elde edilmektedir. Yaylalarda binbir çeşit çiçekle otlayan ineklerin sütünden elde edilmektedir. Gorcolo peynirinin lezzetinin sırrı da buradan gelmektedir. Gorcolo peynirinin damak tadına sahip kişilerin vazgeçemediği peynir türlerindedndir

Gorcolo Peynirinin Yapılışı:
İlk olarak taze sağılmış inek sütünün kaymağı alınır, bu kaymak yayılarak tereyağı elde edilir. Kaymağı alındıktan sonra kalan süt bir kazanda kaynatılır. Bu sütün kaynaması esnasında üzerinde köpüğümsü bir katman oluşur, bu katman alınarak bezden torbalara dökülür. Torbalar ağızları bağlı bir şekilde peynir tahtalarının üzerine koyulur ve üzerine de ağırlık yapması için taş veya benzeri şeyler koyulur. Bu sayede peynirin içinde kalan suyun iyice süzülmesi sağlanır, böylece ‘gorcolo peyniri’ elde edilmiş olur.

Peynirimiz bozulmayacak şekilde paketlenerek siz değerli müşterilerimize ulaştırılmaktadır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir